Newsflash
ACTUALITATE Știri

INSP: Recomandări pentru evitarea infectării cu virusul West Nile

de Magdalena Tănăsescu - aug. 16 2023
INSP: Recomandări pentru evitarea infectării cu virusul West Nile

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat, pe site-ul său, o serie de recomandări în vederea protejării populației împotriva infectării cu virusul West Nile.

Potrivit unui comunicat al instituției, temperaturile ridicate și valurile de căldură ce urmează ploilor abundente favorizează apariția anumitor boli. Dintre aceste boli face parte și neuroinfecția West Nile, o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura de țânțar.

„Pentru ca populația să fie protejată împotriva infectării cu virusul West Nile, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca oamenii să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi. De asemenea, este benefică utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor”, se precizează în comunicat. 

Alte recomandări se referă la utilizarea substanțelor insecticide în locuință/în jurul locuinței; împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre); desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei; îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer.

Potrivit dr. Eduard Florescu, medic rezident boli infecțioase, 1% dintre persoanele infectate cu virusul West Nile prezintă manifestări serioase, cu morbiditate și mortalitate crescute la vârste de peste 50 de ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe