Newsflash
ACTUALITATE Știri

Inegalitatea între CNAS și furnizorii de servicii medicale, analizată împreună cu Avocatul Poporului

de Magdalena Tănăsescu - feb. 9 2024
Inegalitatea între CNAS și furnizorii de servicii medicale, analizată împreună cu Avocatul Poporului

Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), prof. univ. dr. Cătălina Poiană, a participat la o întâlnire cu reprezentanții instituției Avocatul Poporului.

Reuniunea a avut loc la invitația Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator, iar printre subiectele discutate au fost aduse în atenție trei aspecte deosebit de importante. Astfel, s-a vorbit în primul rând despre necesitatea reprezentării furnizorilor de servicii medicale la nivel de negociere pentru adoptarea Contractului Cadru și a Normelor de aplicare a acestuia.

 

„Un al doilea aspect s-a referit la problema discriminării dintre Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și furnizorii de servicii medicale care au contracte cu aceasta, în ceea ce privește penalitățile de întârziere, care sunt inexistente pentru CNAS”, se menționează într-o postare de pe o rețea de socializare.

 

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost dezbătută și inegalitatea între CNAS și furnizorii de servicii medicale, din cauza rolului cvadruplu al CNAS. Instituția este atât inițiator al Contractului Cadru și a Normelor, partener contractual prin intermediul Caselor Județene, cât și organism de control și instanță, prin intermediul Comisiei de Arbitraj. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe