Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Cluj: STADA România investește într-o fabrică de medicamente

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 17:34

Compania, parte a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 milioane de euro într-o unitate care va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj.

Proiectul este susținut parțial de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat, anunță compania. 

industrie-medicamente

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12. 

Terenul achiziționat este de 100.000 mp și permite o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței.

Produsele care vor fi obținute în unitatea din Turda sunt destinate să deservească în special piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, finalizat tot în acest an, aproape de unitățile de producție STADA din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate piețele europene” a spus Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România.

Exploatarea facilităţii presupune existența a 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică. Se estimează că facilitatea de producție va fi gata în octombrie 2024.

STADA România este prezentă pe piața din țara noastră din 1997. În 2020, s-a aflat în top 10 producători de medicamente generice.

Etichete: stada romania investitie cluj sustinere de la stat fabrica de medicamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC