Newsflash
ACTUALITATE Sănătate privată Știri

Gral Medical investește în energia verde pentru noile sale spitale

de L. Budin - sept. 12 2023
Gral Medical investește în energia verde pentru noile sale spitale

Compania a inițiat un proiect de investiții pentru deschiderea de spitale pornind de la aparatură, circuitul pacientului și dotarea cu surse de energie regenerabilă.

Gral Medical și-a propus să investească în energia verde atât pentru spitalele noi deschise, cât și pentru cele existente, acolo unde este posibil.

Proiectul pentru spitalul oncologic din Ploiești a ajuns la un grad de realizare de peste 50%, fiind singurul spital din România care va utiliza energia geotermală concomitent cu un sistem de panouri fotovoltaice, se arată într-un comunicat.

 

Creștere a cifrei de afaceri

Compania Gral Medical a reușit să depășească previziunile bugetare și să înregistreze o creștere a cifrei de afaceri cu 22% în primele 8 luni din 2023, față de perioada similară a anului anterior. 

A obținut venituri de 39 milioane de euro în primele 8 luni, iar trendul de creștere din ultimele luni oferă premisele pentru realizarea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro, depășind astfel previziunile bugetare cu aproximativ 15%.

Gral Medical a înregistrat o creștere organică a veniturilor atât pe zona de paraclinic (analize de laborator și ambulatoriu), cât și pe serviciile de spitalizare (spitalizare de zi și intervenții chirurgicale). Cele mai importante creșteri au fost înregistrate pe segmentul retail (24%), iar rețeaua de centre și spitale oncologice OncoFort a reușit să obțină o creștere a veniturilor cu 31%. O creștere mai ponderată de circa 10% a fost înregistrată de serviciile de policlinică și cele de laborator.

 

Energie regenerabilă 

Având în vedere că anul 2023 este un an investițional, proiectele de dezvoltare din anii anteriori au reușit să ajungă la maturitate, iar pentru prima dată atât centrele din capitală cât și cele din provincie au înregistrat profit conform țintelor bugetate, se mai subliniază. 

Compania a inițiat un amplu proiect de investiții pentru deschiderea de spitale, urmând un concept cu totul nou, pornind de la aparatură, circuitul pacientului și dotarea spitalelor cu surse de energie regenerabilă. Și-a stabilit un buget de investiții de aproximativ 13 milioane de euro pentru construirea a două spitale oncologice de tip greenfield și pentru mărirea rețelei de clinici. 

Cea mai nouă investiție este clinica din orașul Pitești. Acolo se vor oferi consultații și investigații de specialitate în aproximativ 17 specialități medicale dotate cu aparatură de top. Pacienții din județul Argeș vor putea efectua rapid toate serviciile de ambulatoriu și paraclinic, acoperind totodată și cererea venită din partea pacienților din cadrul spitalului OncoFort Pitești. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe