Newsflash
Știri

Dr. Sandra Alexiu: „Ne întoarcem la obiceiurile păguboase de acum doi ani”

de Florentina Ionescu - mar. 8 2022
Dr. Sandra Alexiu: „Ne întoarcem la obiceiurile păguboase de acum doi ani”

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) atrage atenția că, din momentul ieșirii din starea de alertă, una dintre lecțiile neînvățate ale pandemiei ne va arunca înapoi cu doi ani.

Medicul Sandra Alexiu este membru onorific al Societății Române de Microbiologie, precum și membru în Societatea Europeană de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID). Totodată, ea este preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov. 

Medicii poartă mască neagră, în memoria pacienților care au pierdut lupta cu COVID 

masca neagra pentru a cinsti amintirea pacientilor dr Sandra Alexiu

Într-o postare publicată ieri pe o rețea socială, medicul a explicat că lecțiile neînvățate ale pandemiei pot face în prezent mai mult rău pacienților, cât și medicilor.

„O dată cu ieșirea din starea de alertă, ne întoarcem la obiceiurile păguboase de acum doi ani, când puneam pacienții pe drumuri pentru medicamente pentru care noi, medicii de familie, nu aveam voie să inițiem terapia?! Sau facem și noi acel necesar pas de încredere înainte către o activitate firească?”, se întreabă dr. Sandra Alexiu.

Totodată, aceasta a scris:

„Când CNAS a inventat lista medicamentelor plină de simboluri (tipuri de liste, restricții, steluțe, diezi) a pus zeci de restricții care obligau pacienții să solicite bilete de trimitere pentru clinici sau spitale doar pentru a prelungi valabilitatea unor hârtii. De doi ani, sub stare de alertă, prescrierile au fost simplificate, medicii de familie nu au mai fost nevoiți să plimbe pacienții pentru scrisorile. Ne temem că este una din lecțiile neînvățate ale pandemiei, care ne va arunca înapoi cu doi ani, în aceleași reflexe automate de frânare. Nu putem decât spera că atât CNAS, cât și MS au înțeles și ele că nu mai este cazul să privim înapoi și vor face și concret ceea ce afirmă de fiecare dată: «totul pentru pacienți»”. 

Președintele AMFB: „Medicul de țară cu gentuța și trăsurica nu mai există!” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe