Newsflash
Internaționale

Două noi variante Omicron monitorizate de OMS

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 15 2022
Două noi variante Omicron monitorizate de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează mai multe cazuri de COVID-19 provocate de două noi variante ale Omicron, pentru a determina severitatea infecţiei și gradul de contagiozitate ale acestora.

Noile variante au fost denumite BA.4 și BA.5 și sunt „surori” ale variantei BA.1. În prezent mai sunt monitorizate la nivel mondial variantele Omicron BA.1, BA.2, BA.1.1 și BA.3.

        Varianta BA.2 reprezintă acum aproape 94% dintre toate cazurile secvenţiate. Este mult mai transmisibilă faţă de celelalte variante, dar până în prezent nu pare să determine cazuri mai grave de boală. Doar câteva zeci de cazuri de infecţie cu BA.4 și BA.5 au fost raportate deocamdată la nivel mondial. Varianta BA.4 a fost identificată în Africa de Sud, Botswana, Danemarca, Scoţia, Marea Britanie (în perioada 10 ianuarie - 30 martie). În Botswana au fost raportate cazuri de infectări cu BA.4 și BA.5 la persoane cu vârsta între 30 și 50 de ani care erau vaccinate cu schema completă și care au prezentat simptome ușoare.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/who-says-it-is-analysing-two-new-omicron-covid-sub-variants-2022-04-11/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe