Newsflash
Știri

Doi pacienți ucraineni, aduși în România cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

de Dorina Novac - mai 12 2022
Doi pacienți ucraineni, aduși în România cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

O aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar pentru a prelua doi pacienți ucraineni din Polonia.

Ministerul Apărării Naționale (MapN) a anunțat că o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat miercuri, 11 mai, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni.

aeronava

Astfel, doi pacienți ucraineni, în vârstă de 29 și, respectiv, 41 de ani, au fost preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și aduși la București unde vor fi internați, pentru tratamente de recuperare medicală, în două unități spitalicești din Capitală – Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD. Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15”, informează MapN.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe