Newsflash
OPINII

Descentralizare medicală sau malpraxis politic? (1)

de Dr. Florin CHIRCULESCU - ian. 29 2010
Descentralizare medicală sau malpraxis politic? (1)

Recent, în calitate de delegat al medicilor din partea CSDR, am participat la şedinţa de aşa-numit dialog social, găzduită de Ministerul Sănătăţii. Trec peste faptul că am fost anunţaţi de respectiva întrunire cu numai 22 de ore înainte de producerea ei, în timp ce legislaţia prevede ca anunţul şedinţei să fie făcut cu trei zile mai devreme, dar, ce să faci, pentru unul dintre partenerii dialogului (citeşte MS), este preferabil ca omologul său să nu aibă timp să-şi facă temele pentru întâlnire. (...)

Trec şi peste faptul că, odată ajuns la întâlnire, nu aveam cum să-i cunosc pe ceilalţi participanţi: ministerul trece printr-o perioadă de criză, motiv pentru care face economie la hârtie, astfel încât niciunul dintre noi nu avea în faţă tradiţionalul înscris care-i permitea identificarea… Mă rog, cam aşa arată modelul de dialog consfinţit (sic!) de autorităţile româneşti: nişte inşi fără nume se întâlnesc ca să se asculte în mare viteză unii pe alţii, bine ascunşi îndărătul unui anonimat liniştitor. E mai bine aşa pentru toată lumea. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe