Newsflash
Știri

Curățenie generală și dezinfecție în secția ATI-COVID la Institutul „Marius Nasta”

de Dorina Novac - ian. 18 2021
Curățenie generală și dezinfecție în secția ATI-COVID la Institutul „Marius Nasta”

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a reuşit în aceste zile să se organizeze astfel încât să poată face curăţenie generală, finalizată cu dezinfecţie termino-terminală a secţiei ATI COVID, precum şi a unităţii mobile ATI-COVID.

Anunțul a fost făcut de managerul unităţii medicale, dr Beatrice Mahler.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituției, prevenirea infecţiilor asociate îngrijirii medicale este un obiectiv permanent în activitatea din Institutul de Pneumoftiziologie.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Marius Nasta
Sursă imagine: Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta/ Facebook

„În ultimii doi ani s-au refăcut proceduri, instructaje, au fost date în folosință noi spații pentru un management optim al pacientului în cadrul unității și un control cât mai eficient al acestor infecții. După luni de activitate maximală în secția ATI- COVID în aceste zile am reușit să ne organizam astfel încât să putem face curățenie generală, finalizată cu dezinfecție termino-terminală a secție ATI COVID, precum și a unității mobile ATI-COVID”, se arată în postare.

Marius Nasta ATI

Dr. Beatrice Mahler a subliniat că problematica infecțiilor asociate îngrijirii medicale există în orice unitate spitalicească. Potrivit ei, trebuie însă ca lucrurile să fie tratate transparent, iar activitățile de combatere a acestor infecții să fie continue și energice.

Marius Nasta ATI 3

 

„În planul de management combaterea infecțiilor asociate îngrijirii medicale este o prioritate și o direcție constantă în Institutul Marius Nasta, direcție ce prevede acțiuni clare. Consider că întreg personalul aflat în îngrijirea pacientului trebuie să fie implicat și conștient că procesul de combatere a infecțiilor nosocomiale este un efort și o responsabilitate a tuturor, care trebuie realizată prin proceduri foarte clare ce trebuie respectate”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe