Newsflash
ACTUALITATE Știri

Consumul de alcool, evaluat în cadrul Săptămânii Naţionale a Testării AUDIT

de Magdalena Tănăsescu - iun. 17 2024
Consumul de alcool, evaluat în cadrul Săptămânii Naţionale a Testării AUDIT

Românii își pot evalua consumul personal de alcool la cel mai mare eveniment național - Săptămâna Națională a Testării AUDIT, care va avea loc în perioada 17-23 iunie a.c.

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Sănătate Publică, evenimentul se va desfășura online, pe www.testareaudit.ro, și offline - în peste 300 de locații din țară

„Persoanele cu vârsta de peste 18 ani au ocazia să participe din nou anul acesta la campania națională de evaluare a consumului personal de alcool și de prevenire a consumului riscant. Proiectul, aflat deja la a 5-a ediție, este organizat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, având ca parteneri principali Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). În București există sprijin din partea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB)”, se menționează în comunicatul citat.

Cele peste 300 de locații din toate județele țării sunt marcate pe harta din platformă, unde 400 de evaluatori AUDIT și specialiști ALIAT vor oferi informații și recomandări timp de o săptămână.

În București, românii se vor putea testa și în centrele înregistrate în platformă de partenerii suport: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB). O altă noutate anul acesta este testarea în rândul tinerilor - în campusurile universitare - cu sprijinul asociațiilor studențești din țară, prin parteneriatul încheiat cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Sâmbătă, 22 iunie, echipele de voluntari și specialiști ALIAT vor asigura testarea tuturor celor interesați pe Calea Victoriei, în cadrul evenimentului „Străzi Deschise” din București.

Testul Audit, urmat de o intervenție scurtă, poate preveni 1 din 3 decese cauzate de consumul problematic de alcool. Conform INSP, este nevoie de 282 de astfel de intervenții scurte pentru a salva o viață în fiecare an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe