Newsflash
Știri

Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, la a cincea ediție

de L. Budin - sept. 28 2021
Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, la a cincea ediție

Fundația Regală Margareta a României și Enayati Medical City organizează conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Evenimentul oferă soluții novatoare și eficiente de la experți care activează în sfera socială și medicală. Cei interesați să participe se pot înscrie aici.

bune-practici

Peste 3,8 milioane de vârstnici trăiesc în prezent în România, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021. Fenomenul de îmbătrânire a populației este în continuă creștere, astfel că îmbătrânirea demografică a ajuns la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere în ianuarie 2021, se arată într-un comunicat.

Pentru o viață mai bună

Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, ajunsă la a V-a ediție,  este un eveniment unic în domeniul senectuții, în România, și vizează creșterea calității vieții seniorilor, în prezent și în viitor.

În cele patru ediții desfășurate până în prezent, specialiștii din domeniu au oferit cele mai noi informații privind viața seniorilor, precum și soluții novatoare și eficiente de îmbunătățire a acesteia.

În acest an, evenimentul are loc pe 30 septembrie și, pentru prima dată, se desfășoară atât fizic, la Enayati Medical City, cât și online, conferința fiind transmisă live pe pagina YouTube a Fundației.

Temele aduse în atenția publicului includ statistici actuale și tendințe, informații despre serviciile de asistență destinate seniorilor, standardele legale și cele dezirabile în centrele rezidențiale, includerea seniorilor în lumea digitală, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate a persoanelor la vârsta a treia.

Strategie pentru seniori

În deschiderea evenimentului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, va transmite un mesaj public de susținere și încurajare a inițiativelor dedicate vârstnicilor.

Ministrul Muncii și Protecției sociale va vorbi despre strategia națională pentru vârstnici, iar în secțiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, Telefonul Vârstnicului va expune datele culese în cei 6 ani de funcționare, pe baza celor 66.000 de interacțiuni înregistrate cu seniori din toată țara.

Conferința din acest an se bucură de prezența unor speakeri renumiți, naționali și internaționali, experți din instituții publice, servicii private dedicate vârstnicilor, medicină geriatrică, organizații non-guvernamentale, responsabilitate socială:

  • Raluca Turcan, inistrul Muncii și Protecției Sociale
  • Liz Roche, director executiv, Vodafone Foundation Irlanda
  • Lăcrămioara Corcheș, director general, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale
  • Dr. Wargha Enayati, fondator al RPS Regina Maria și Enayati Medical City
  • Conf. Univ. Dr. Dan Petre, Sociology și Managing Partner al D&D Research
  • Măriuca Ivan, director general Crucea Galbenă
  • Irinuca Văduva, manager general ECDL România
  • Roxana Molocea, coordonator al liniei naționale Telefonul Vârstnicului
  • Cătălin Dinu, director executiv, Asociația Niciodată Singur
  • Anca Godini, coordonator al programului național Centrele Generații
  • Andreea Teodorescu, Asociația Magic Seniors

Surprize și premii

Surpriza acestei ediții este prezența renumitului artist Ovidiu Lipan Țăndărică, un exemplu de senior de succes, care va vorbi despre cum poți să te menții permanent tânăr, și care va susține un minirecital la pian.

De asemenea, fiecare panel este urmat de o tombolă în urma căreia, câștigătorii vor primi premii din partea editurii Litera, TZMO România, Apiland și CosmoPharm.

Înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Cu o experiență de peste 31 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații.

Enayati Medical City este primul oraș medical construit după 1989 în România, un ecosistem medical care integrează elita furnizorilor de servicii medicale pentru a oferi cele mai bune soluții posibile pentru oncologie integrată și îngrijirea varstnicilor. Un exemplu de bună practică, îmbină pentru prima oară un centru integrat de oncologie și recuperare (cu toate funcțiile necesare), și un centru de îngrijire pentru vârstnici.

Parteneri ai evenimentului sunt: Enayati Medical City, Medic Hub

Sponsori: Fundația Vodafone România, Hochland România, Raiffeisen Bank, Kaufland România #ÎnStaredeBine, Johnson and Johnson România, Compania Națională Loteria Română, Metropolitan Life, Johnson Wax, Adobe, Societatea Națională Nuclearelectrica, Sofmedica, Alliance Healthcare, City Grill, Boiron.

Parteneri media: Alphega Farmacie, Sănătatea buzoiană, Farmacia Ta și Galenus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe