Newsflash
Internaționale

Ciocolata și îngheţata, interzise în reclame

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 12 2021
Ciocolata și îngheţata, interzise în reclame

Spania a anunţat plasarea unor interdicţii asupra promovării dulciurilor nesănătoase în cadrul reclamelor, cu scopul de a combate obezitatea la copii și la tineri.

image-from-rawpixel-id-435641-jpeg„Copiii noștri sunt foarte vulnerabili la reclame, fiind obligaţia noastră de a-i proteja”, a precizat pe Twitter ministrul Alberto Garzon. Acesta a adăugat că interdicţia va fi aplicată pentru cinci categorii de produse destinate minorilor, pe „lista neagră” fiind incluse ciocolata, batoanele energizante dulci, prăjiturile, îngheţata, sucurile și băuturile energizante.

Și alte produse alimentare ar putea fi incluse în această listă dacă depășesc anumite limite privind conţinutul de grăsimi saturate, zaharuri și sare. Aflată în curs de aprobare, măsura restrictivă ar putea afecta reclamele difuzate la televizor, radio, în cinematografe și pe internet.

Reprezentanţii FIAB (Federación Española de Industrias de
Alimentación y Bebidas) s-au declarat „surprinși și revoltaţi” de interdicţia propusă. „Considerăm că producătorii de alimente și băuturi sunt atacaţi gratuit și nejustificat”, a precizat Mauricio Garcia de Quevedo, directorul general al FIAB, în cadrul unei declaraţii.

Totuși, în condiţiile în care 40,6% dintre copiii spanioli cu vârsta între 6 și 9 ani sunt supraponderali, iar 17,3% sunt obezi, măsura restrictivă propusă ar putea avea un impact semnificativ asupra combaterii obezităţii și a promovării unui stil de viaţă sănătos.

Citește și: Studiu: Aproximativ 500.000 de copii din România ar putea fi afectați de obezitate
Notă autor:

https://www.reuters.com/world/europe/no-chocolate-or-ice-cream-ads-kids-spain-tackles-obesity-2021-10-28/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe