Newsflash
Cultură

Centrul istoric al Odesei, inclus pe lista Patrimoniului mondial în pericol

de L. Budin - ian. 26 2023
Centrul istoric al Odesei, inclus pe lista Patrimoniului mondial în pericol

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură - UNESCO a aprobat includerea centrului istoric al oraşului-port Odesa din Ucraina pe lista Patrimoniului mondial în pericol.

Orașul a dobândit astfel un statut special de protecţie împotriva daunelor provocate de invazia rusă, informează EFE și Agerpres.

odessa-unesco

Pe lista siturilor incluse în Patrimoniul mondial în pericol întocmită de UNESCO au fost incluse, de asemenea, Târgul Internaţional Rachid Karami - Rachid Karami International Fair RKIF -  din Liban, proiectat de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer, dar şi principalele monumente din timpul regatului antic Saba din Yemen.

Decizia a fost adoptată de Comitetul Patrimonului Mondial UNESCO, reunit la Paris într-o sesiune extraordinară, în care au fost examinate cele trei candidaturi, în cadrul unei proceduri de urgenţă aplicată în cazul siturilor de interes excepţional ameninţate.

Scena Sălii Radio se va umple de valize

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe