Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de consiliere antidrog, inaugurat în Mall Grand Arena

de Magdalena Tănăsescu - apr. 19 2024
Centru de consiliere antidrog, inaugurat în Mall Grand Arena

Primul centru de consiliere şi informare antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog funcţionează, începând din 18 aprilie, în Mall Grand Arena din sectorul 4.

Prezent la inaugurare, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a menționat că în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a consumului de droguri, iar acest lucru a ajuns să reprezinte „o problemă majoră” a societăţii româneşti, dar şi a comunităţii. 

Centrul de consiliere recent inaugurat se adresează în primul rând tinerilor aflaţi în pericol, precum şi familiilor acestora.

„Vom asigura servicii de consiliere psiho-socială cu ajutorul a patru psihologi şi doi asistenţi sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri, pediatri din cadrul Spitalului Obregia. (...) Este foarte important pentru noi toţi, e foarte important pentru MAI să venim cu această soluţie pentru copiii din România, pentru că de astăzi acest centru va fi exclusiv pentru ei. Este un serviciu gratuit şi confidenţial; de asemenea, pentru familiile lor, care vor avea posibilitatea să se conecteze cu alţi părinţi care au trecut prin aceeaşi situaţie”, a precizat, într-un comunicat, comisarul şef Georgiana Ramona Dabija, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog.


Potrivit acesteia, la nivel naţional, unul din zece copii a consumat cel puţin o dată un anumit tip de drog ilicit. Totodată, una din cinci persoane ajunge în serviciile de urgenţă ca urmare a consumului abuziv de medicamente. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe