Newsflash
Cultură

Cea de-a treia ediție a LibFest: Raed Arafat, printre invitați

de Dorina Novac - apr. 11 2022
Cea de-a treia ediție a LibFest: Raed Arafat, printre invitați

Astăzi începe a treia ediție LibFest. Raed Arafat, Gabriel Diaconu, Gáspár György, Gabriela Alexandrescu și mulți alții vor participa la dezbateri pornind de la conflictul din Ucraina.

Cea de-a treia ediție a LibFest – târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris – va fi marcată de contextul socio-politic actual și va avea loc în perioada 11-14 aprilie.

LibFest

În cele 4 zile-maraton de evenimente, sub umbrela #LibrisTalks, autori, creatori de conținut și experți intră în dialog pe tema situației de la graniță și a implicațiilor sale mai puțin dezbătute.

De la reziliență emoțională și până la gestionarea stresului ori înțelegerea din perspectivă geo-culturală, dialogurile din seria #LibrisTalks privesc din unghiuri variate evenimentele și actorii implicați în conflictul din Ucraina.

„Cărțile au fost mereu considerate un aliat în perioade de stres emoțional, pentru că facilitează înțelegerea contextului, dar și a propriilor gânduri și emoții. Pe lângă numeroasele lansări de carte și dialoguri pe marginea cărților, ca promotori ai culturii, în ediția aceasta am ales să implicăm mai mulți specialiști alături de care să dezbatem situații și soluții în această perioadă dificilă”, a precizat Laura Țeposu, CEO și fondator Libris.

Printre dialogurile reunite sub umbrela #LibrisTalks se numără teme precum:

  • Intervenție și suport în situații de urgență, cu Raed Arafat, secretar de stat, și Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România;
  • Profiling, narcisism vs. carismă, profilul liderilor care au marcat istoria, cu Gabriel Diaconu și Sever Gulea, medici psihiatri;
  • Geopolitică și conflict, cu Armand Goșu, istoric, și Teodor Baconschi, scriitor și diplomat;
  • Contribuția spațiului ex-sovietic la cultura mondială, cu Vasile Ernu, scriitor și conf. dr. Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere Universitatea Transilvania Brașov;
  • Cum gestionăm stresul provocat de tensiuni exterioare cu Ioana Chicet-Macoveiciuc, scriitor, și Laura Pănăzan, psihoterapeut;
  • Traume vechi și noi în perioade de criză cu Petronela Rotar, autor, și Sever Gulea, medic psihiatru;
  • Cum simt copiii incertitudinile legate de pace și securitate și care este cea mai bună abordare pe care o putem avea în relația cu cei mici cu Mirela Retegan, jurnalist, scriitor, și Gáspár György, psiholog clinician și psihoterapeut relațional;
  • Conținut online. Ce și cum comunicăm în situații de criză? - cu Mihaela Sava (@prăjiturela), Delia Alexandra Bendei (@citibila) și Sever Gulea, medic psihiatru și blogger Libris.ro, alături de Augusta Oniță;
  • Cum îți antrenezi mintea să acționeze optim în perioade tensionate – Sandra Jitianu și Matei Stănculescu de la Mental Fitness intră în dialog cu Augusta Oniță-Bagoly.

Peste 100 de autori români și internaționali

De asemenea, cea de-a treia ediție LibFest reunește în cele 4 zile de maraton cultural peste 100 de autori români și internaționali care își vor prezenta cele mai noi apariții editoriale sau vor intra în dialog cu cititorii.

Evenimentele vor fi transmise online, la fiecare jumătate de oră, începând cu ora 10:00 (11 aprilie), respectiv 09:00 (12-14 aprilie) și până la ora 22:00.

„Ultimii doi ani ne-au oferit avantajul de a crea un eveniment cât mai aproape de experiențele offline, însă cu o participare mult mai largă decât un eveniment clasic. (...) Ne așteptăm ca și în această a treia ediție să fim surprinși de numărul mare de cititori care vor trece pragul virtual al evenimentelor LibFest”, a mai declarat Laura Țeposu.

Programul complet al LibFest, precum și evenimentele, lansări și dialoguri, dar și dezbaterile din seria #LibrisTalks sunt disponibile, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro.

Evenimentele și dezbaterile culturale pot fi urmările și pe pagina de Facebook a Libris.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe