Newsflash
Știri

Carnet de Părinte de Elev

Carnet de Părinte de Elev

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” organizează marți, 6 iunie 2023, ora 17.00, conferința „Carnet de Părinte de Elev”, o dezbatere despre educație, valori și responsabilitate, cu doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în educație.

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” organizează marți, 6 iunie 2023, ora 17.00, conferința „Carnet de Părinte de Elev”, o dezbatere despre educație, valori și responsabilitate, cu doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în educație: psiholog prof. dr. Dragoș Iliescu și sociolog dr. Gelu Duminică, cadru didactic asociat la Universitatea București, alături de eduprenor prof. dr. Alexandru Ioan Mincu și de moderatorul Cati Lupașcu, redactorul șef al revistei Cariere. 

Evenimentul găzduit de Hotel Novotel este dedicat părinților care doresc să descopere pârghiile prin care copiii lor pot fi sprijiniți pentru a-și descoperi adevăratul potențial. Vom așeza pe masa discuțiilor concluzii ale unor cercetări științifice, subiecte sensibile sau fierbinți, întrebări esențiale sau incomode, dar și modele de educație modernă, ancorate în noua realitate. 

„Calitatea de părinte aduce o serie de responsabilități în educarea generației viitoare. Dovezile științifice arată consecințe pozitive în abordarea STEM pentru elevii de astăzi/viitorii adulți”, afirmă psihologul Dragoș Iliescu, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. 

Cu o experiență vastă în domeniul evaluării, Dragoș Iliescu va pune în balanță avantajele oferite de abordarea STEM, „talentul înnăscut” și competența dobândită, diferențele de gen în abordarea STEM și va prezenta metodele prin care părinții pot dezvolta și sprijini interesul copiilor lor în STEM. 

Prof. Gelu Duminică, doctor în Sociologie, va răspunde întrebărilor despre ce putem și ce trebuie să facem pentru a fi parte a unei școli în care fiecare copil are dreptul să ajungă la nivelul său maxim de dezvoltare. 

„Diferența între a eșua și a reuși stă în puterea ta de a strânge din dinți. Cred asta cu tărie, nu de alta, însă am simțit-o pe propria piele. De mult prea multe ori confundăm «strânsul de dinți»/ambiția cu lupta cu ceilalți (competitori), când de fapt ideea principală este cea a «luptei» cu tine însuți. Despre cum sădim încrederea, stima de sine, reziliența și respectul în niște copii care vor deveni adulți cu stimă de sine”. (prof. Gelu Duminică)

Președinte al Complexului Educațional „Dr. Mioara Mincu”, eduprenorul Alexandru Ioan Mincu va prezenta un model de implementare a celor mai bune metode și practici de educație din învățământul modern. 

„Vom discuta cu cărțile pe față despre tine (părinte implicat în educația copilului tău), copilul tău și școala pe care o alegi să se ocupe de formarea lui. Vom vorbi despre sustenabilitate ca parte din leadershipul și viziunea pregătirii unui om pentru condițiile viitoare ale unei lumi necunoscute”, a spus Alexandru Ioan Mincu.

Evenimentul va avea loc marți, 6 iunie, începând cu ora 17.00, în Sala Paris a Hotelului NOVOTEL. 

Liceul Teoretic „Dr.Mioara Mincu” – Profil Real, Specializarea Științe ale Naturii – formează tineri informați și pregătiți să facă alegerile corecte în ce privește calea spre carieră. Programul de pregătire respectă curriculum național și include pregătire lingvistică cu certificare ȋn UE și pregătire ȋn informatica aplicată cu certificare ECDL. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul: liceulmincu.ro și pagina de Facebook.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe