Newsflash
Industria farmaceutică

Campania de donare de sânge din județul Iași va salva 200 de vieți

de Dorina Novac - oct. 19 2022
Campania de donare de sânge din județul Iași va salva 200 de vieți

Campania de donare, susținută de Antibiotice Iași, este cel mai longeviv proiect dedicat colectei de sânge, organizat într-o companie, la nivelul județului Iași.

Peste 70 de angajați Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 22-a ediții a campaniei „Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, organizată marți, 18 octombrie 2022, de Fundația Antibiotice – Știință și Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași (CRTS Iași).

donare de sange

Cei aproape 34 de litri de sânge donați în mod voluntar, de către angajații Antibiotice, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieșene, salvând 200 de vieți.

„Compania Antibiotice are donatori valoroși cu grupe rare de sânge și este un partener strategic în derularea campaniilor cu unitate mobilă de donare de sânge. Cu siguranță astăzi am salvat din nou viața mai multor semeni de-ai noștri”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași.

Acțiunea de recoltare a avut loc pe platforma Antibiotice, în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiștii unității mobile a CRTS Iași, cu sprijinul personalului medical al companiei Antibiotice.

„Sunt la a treia donare de sânge și mă bucur că am reușit după o pregătire mai riguroasă a organismului să pot dona sânge. Prin gestul meu doresc să promovez această responsabilitate a noastră, a tuturor, de a dona sânge pentru cei aflați în situații de criză în spitale. Personal am avut nevoie de sânge în urma unei hemoragii puternice și de atunci mă străduiesc pe cât posibil să ajut, donând sânge”, a declarat Nicoleta Lavinia Atudosei, Departamentul Cercetare Dezvoltare.

Anual, colecta de sânge organizată de două ori pe an în Antibiotice ajută la salvarea vieților pacienților din spitalele ieșene și, în cazuri excepționale de lipsă acută de sânge, a pacienților internați în unitățile medicale din orașele Moldovei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe