Newsflash
Știri

Cadrele medicale cu simptome ușoare de COVID-19 vor îngrijii bolnavii

de Florentina Ionescu - mar. 27 2020
Cadrele medicale cu simptome ușoare de COVID-19 vor îngrijii bolnavii

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat astăzi că autoritățile au acele protocoale în care se prevede că orice persoană care vine în spitale cu o infecţie respiratorie şi care are teste negative la gripă, să fie testată pentru coronavirus.

medici simptome coronavirus

Întrebat dacă crede că ar trebui să fie testați toți pacienții care ajung în spitale, tocmai ca o măsură pentru ca infecția cu noul coronavirus să nu se răspândească în unitățile medicale și să nu se îmbolnăvească astfel medicii care au grijă de pacienți, ministrul Nelu Tătaru a amintit de protocoalele care există în prezent, dar și de faptul că este nevoie de medici, chiar dacă aceștia au simptomatologie ușoară.

Citește și: Ministrul Sănătății în contextul COVID-19: „Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie”

Totodată, ministrul a fost întrebat ce noi modificări va aduce la nivelul procedurilor în contextul noului coronavirus:

„În condiţiile în care vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie uşoară şi medie să fie trataţi acasă sub supraveghere medicală, în mare parte şi de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu această simptomatologie uşoară vor merge chiar în spitale şi vor îngriji bolnavii cu COVID-19”, a spus Nelu Tătaru.

Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, se referă la ce se va întâmpla în scenariul în care România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. 


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe