Newsflash
Internaționale

BioNTech vrea să lanseze un prim medicament anticancer în 2026

de L. Budin - mar. 21 2024
BioNTech vrea să lanseze un prim medicament anticancer în 2026

Laboratorul lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer – melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal.

Laboratorul BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare împotriva COVID-19, a indicat că îşi propune comercializarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026, în principal graţie tehnologiei ARN mesager (ARNm). 

BioNTech lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice.

Compania intenționează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026”, au precizat reprezentanții BioNTech într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres

În total, laboratorul speră să obțină autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, precizează comunicatul.

După ce a vândut milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19 dezvoltat împreună cu gigantul american Pfizer, BioNTech şi-a reinvestit profiturile în cercetarea în domeniul cancerului, specialitatea iniţială a acestui laborator fondat în 2008 de către doi cercetători în oncologie. Tehnologia ARN mesager oferă noi perspective pentru dezvoltarea unor terapii inovatoare oncologice, care fac obiectul unei concurenţe intense între mai mulţi actori din lumea farmaceutică.

Laboratorul american Moderna, unul dintre rivalii BioNTech, speră ca vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, aflat în prezent în faza de testare, să fie aprobat din 2025.

Terapiile la care lucrează aceste companii nu vizează lupta directă împotriva celulelor canceroase, ci stimularea sistemului imunitar al pacienţilor, astfel încât aceştia să poată lupta împotriva cancerului. Una dintre provocări este de a face faţă „eterogenităţii şi variabilităţii” cancerelor, care diferă de la un pacient la altul, prin combinarea „diferitelor mecanisme de acţiune”, a explicat BioNTech.

Decodificarea tuturor mutațiilor posibile este o sarcină pe termen lung, ceea ce face ca dezvoltarea tratamentelor pentru aceste boli să fie mai complexă decât cea a vaccinului anti-COVID-19. Scopul este de a dezvolta un vaccin împotriva cancerului adaptat fiecărui pacient. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe