Newsflash
Cultură

Bazar de Crăciun, în scopuri caritabile

de M. M. - dec. 12 2012
Bazar de Crăciun, în scopuri caritabile
   A 22-a ediţie a Bazarului de Crăciun organizat în scopuri caritabile s-a desfăşurat la Romexpo, pavilionul C3, duminică, 2 decembrie 2012. Organizatorul principal a fost, ca de obicei, Asociaţia Internaţională a Femeilor din Bucureşti (International Women’s Association of Bucharest – IWA), susţinută de majoritatea misiunilor diplomatice acreditate în România. La acest târg intrat în tradiţie, ţările înscrise prezintă publicului elemente definitorii ale culturii, muzicii, dansului, meşteşugului cu specific naţional, dar şi ornamente de Crăciun şi produse ale artei culinare. Din vânzarea unora dintre acestea, se completează anual fondul necesar proiectelor de caritate, unele interesând domeniul sanitar.
   IWA este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, nonprofit, iniţiată încă din 1978. Între membrii săi se numără reprezentanţi ai Corpului Diplomatic – ambasadele participante anul acesta fiind în număr crescut faţă de prezenţa lor la manifestările anterioare –, dar şi doamne ce activează în societăţi civile, în mediile culturale sau de afaceri, atât de la noi, cât şi de peste hotare. IWA are, potrivit unui comunicat de presă, 120 de membri din 36 de ţări. Între principalele scopuri şi proiecte ale organizaţiei, se menţionează consolidarea şi promovarea prieteniei între femeile de toate naţionalităţile care trăiesc în România, familiarizarea membrilor non-români cu arta, cultura şi tradiţia poporului nostru, promovarea schimburilor interculturale, asistarea financiară a unor asociaţii caritabile. De asemenea, o parte a fondurilor rezultate (de exemplu, din Bazarul de Crăciun 2011) au fost încredinţate comunităţilor locale, în speţă Institutului Clinic Fundeni, Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, Light into Europe Charity ş.a.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe