Newsflash
Imagine campanie proprie

Prof. dr. Eduard APETREI


Rămânem cu un mare gol

de Prof. dr. Eduard APETREI - aug. 5, 2022

Oricât de firesc este deznodământul, moartea doamnei profesor Carmen Ginghină ne-a zguduit pe toţi.

Viitorul stetoscopului

de Prof. dr. Eduard APETREI - mai 8, 2020

În practica medicală, examenul fizic alături de anamneză rămâne baza evaluării oricărui pacient. Funcţia principală a examenului fizic este diagnosticul.

Alcoolul și bolile cardiovasculare (4)

de Dr. Sorin Micu - mar. 6, 2020

Încheiem seria dedicată relației alcoolului cu bolile cardiovasculare, observând că recomandările ghidurilor Societăţii Europene de Cardiologie pentru pacienți și posibili pacienți pot fi derutante, motiv pentru care înnoim apelul la moderație.

Alcoolul și bolile cardiovasculare (3)

de Dr. Sorin Micu - feb. 28, 2020

Continuăm seria afecțiunilor cardiovasculare influențate de consumul de alcool cu două dintre cele mai stringente probleme de sănătate – hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă.

Alcoolul și bolile cardiovasculare (2)

de Prof. dr. Eduard APETREI - feb. 21, 2020

Beneficiile consumului moderat de alcool se manifestă în primul rând asupra aterosclerozei şi complicaţiilor acesteia: bolile coronariene, accidentul vascular cerebral ischemic şi boala vasculară periferică. Persoanele cu boală coronariană reprezintă probabil grupul cel mai consistent de pacienţi şi domină statisticile.

Alcoolul și bolile cardiovasculare (1)

de Prof. dr. Eduard APETREI - feb. 14, 2020

Consumul moderat de alcool – și mai ales de vin – pare să aibă efect protector asupra funcției cardiovasculare, cu diferențe importante privind noțiunea de „moderat”.

Aterotromboza - placă turnantă în afecţiunile cardiovasculare

de Dr. Mihaela SĂLĂGEAN - mai 16, 2012

Capitala a găzduit a 12-a Conferinţă Naţională de Aterotromboză, organizată de Societatea Română de Cardiologie şi Asociaţia Naţională Română de Stroke (AVC). Reuniunea a prilejuit dezbateri privind procesul aterotrombotic, la care au participat specialişti cardiologi, neurologi, diabetologi. Cele mai importante aspecte, în relatarea semnată de dna dr. Mihaela Sălăgean şi dl prof. dr. Eduard Apetrei.

 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe