Newsflash

Dr. Larisa IONESCU-CĂLINEŞTI


SHIFT o schimbare de paradigmă

de Dr. Larisa IONESCU-CĂLINEŞTI - nov. 5, 2010

   Din cei 15 milioane de europeni care suferă de insuficienţă cardiacă (IC), 50% mor în primii patru ani de la diagnostic, mortalitatea fiind mai mare decât cea prin cancer de sân sau de prostată şi egală cu cea prin cancer de colon. În acelaşi timp, IC, a cărei prevalenţă este 2–3% în ţările europene (la noi, 4% în statistica medicilor de familie), este responsabilă pentru 5% din spitalizările acute şi reprezintă diagnosticul a 10% din pacienţii spitalizaţi; se apreciază că un sfert din bolnavii internaţi cu acest diagnostic se vor reinterna în termen de trei luni pentru aceeaşi boală. Toate datele epidemiologice converg către etichetarea IC ca boală malignă cu un impact economic redutabil, concretizat prin consumul a aproape 2% din bugetul pentru sănătate al ţărilor vest-europene. (...)

Congresul Naţional de Cardiologie - Premiere absolute şi progres -

de Dr. Larisa IONESCU-CĂLINEŞTI - oct. 22, 2010

   Eveniment de maxim interes al calendarului ştiinţific medical, ajuns la cea de-a 49-a ediţie, Congresul Naţional de Cardiologie s-a desfăşurat între 7 şi 9 octombrie la Sinaia. Alături de dl dr. Dan Deleanu, preşedintele în exerciţiu al Societăţii Române de Cardiologie (SRC), din comitetul de organizare a Congresului au făcut parte dnele: prof. dr. Doina Dimulescu, conf. dr. Adriana Ilieşiu şi dnii: dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, prof. dr. Dragoş Vinereanu. Impresionantă – prin numărul mare de participanţi şi prin calitatea lucrărilor prezentate – manifestarea a beneficiat de prezenţa multor personalităţi ale Cardiologiei europene şi americane, profesorii: G. Filipatos, B. Merkely, G. Lip, J. Oldgren, M. Gheorghiade, S. Konstandinides, F. Cecchi, A. Lorber, A. Maggioni, C. Granger, H. Stam. S. Shaw, A. Roguin, B. Meier, C. Becattini, M. Saviano. În premieră absolută, a fost prezent preşedintele în exerciţiu al Societăţii Europene de Cardiologie (ESC), dl prof. dr. M. Komajda (Franţa). (...)

ABORDAREA COMPLEXĂ A CARDIACULUI

de Dr. Larisa IONESCU-CĂLINEŞTI - iul. 24, 2009

La începutul lunii iulie, Amfiteatrul Institutului Clinic Fundeni a găzduit sesiunile ştiinţifice prin care s-a marcat pentru prima dată, Ziua Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu“. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe