Newsflash

Stud. Ionuţ Isaia JEICAN


Reclame medicale româneşti ale anilor ’40

de Stud. Ionuţ Isaia JEICAN - mai 30, 2012

Medicina modernă merge mână-n mână cu industria farmaceutică, iar aceasta – cu publicitatea. Produsele utilizate în urmă cu aproape 80 de ani pentru îngrijirea sănătăţii şi felul în care erau acestea promovate în revistele medicale ale vremii sunt relevate în articolul dlui Ionuţ Isaia Jeican.

 

Plimbare prin clinicile universitare clujene ale anilor 1900

de Stud. Ionuţ Isaia JEICAN - apr. 27, 2012

Complexul clinicilor universitare din Cluj a început să fie construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, în urma încheierii unui parteneriat între Spitalul Naţional Carolina (numit după cea care a donat suma necesară construcţiei) şi Facultatea de Medicină a Universităţii „Ferencz Jozsef“, sub autoritatea Ministerului Învăţământului şi Cultelor de la Budapesta. Studentul la medicină Ionuţ Isaia Jeican, de la UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, ne prezintă desfăşurarea celei mai recente întruniri a Atelierului de Filosofie şi Antropologie Medicală ce a avut ca temă arhitectura clinicilor medicale universitare din Cluj.

 

Planurile unui om aflat în pragul înserării vieţii

de Stud. Ionuţ Isaia JEICAN - iun. 24, 2011

    Miercuri, 15 iunie a.c., Atelierul de Filosofie şi Antropologie Medicală din Cluj-Napoca s-a reîntrunit în biblioteca uneia din cele mai vechi clinici din centrul Transilvaniei – Medicală II. Atelierul este coordonat de dl conf. univ. Kiraly Istvan şi are întâlniri lunare în perioada octombrie – iunie a fiecărui an universitar, fiind organizat de Universitatea „Babeş-Bolyai“ în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca. (...)
 

FILOSOFIA TRANSPLANTULUI Sunt eu sau trăieşte un altul în mine?

de Stud. Ionuţ Isaia JEICAN - mai 27, 2011

    Miercuri, 11 mai 2011, a avut loc o nouă întrunire a Atelierului de Filosofie şi Antropologie Medicală, condus de dl conf. dr. Kiraly Istvan şi organizat de Universitatea „Babeş-Bolyai“ şi UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca. Lucrările atelierului s-au desfăşurat – precum precedentele – în sala bibliotecii Clinicii Medicală II din Cluj. Biblioteca „Palatului clinicilor“, aşa cum era numită odinioară Medicala II, este un loc unde uriaşele vitrine pline de cărţi înmărmuresc gândul în faţa ştiinţei atotcuprinzătoare şi îndeamnă pământeanul în a explora necunoscute căi, din care să culeagă răspuns la unele din întrebările sale. (...)
   

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe