Newsflash

Conf. dr. Anca HÂNCU


Stilul de viață sănătos, din nou în atenția specialiștilor

de Conf. dr. Anca HÂNCU - nov. 26, 2021

Numeroase studii arată importanţa unui stil de viaţă sănătos în gestionarea diabetului zaharat sau a bolileor cardiovasculare. Aceste subiecte, dar și altele, au fost dezbătute la Congresul ELMO.

Premieră pentru România. Webinarul „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice”

de Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN - dec. 11, 2020

La 25 noiembrie a avut loc webinarul cu tema „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice – prevenţie și tratament”. Subiectele abordate au vizat stilul de viaţă în diferite afecţiuni.

Tremorul esenţial

de Conf. dr. Anca HÂNCU - aug. 20, 2010

   Tremorul esenţial (familial) este cel mai frecvent tremor întâlnit şi are frecvenţa mai joasă (4–8 Hz) decât tremorul fiziologic (7–12 Hz). Este numit esenţial deoarece nu este asociat cu alte simptome neurologice. Se numeşte şi tremor familial sau ereditar, deoarece în 50% din cazuri se observă o agregare familială, ceea ce sugerează un determinism genetic, transmiterea fiind autozomal dominantă, cu penetranţă înaltă. Se presupune a fi o afecţiune neurochimică (modificarea activităţii neurotransmiţătorilor generează tabloul clinic) a ganglionilor bazali, studiile neuropatologice neputând evidenţia până în prezent leziuni la nivelul structurilor care coordonează mişcările. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe