Newsflash

Dr. Doina MIHĂILĂ


Medicii de familie reacţionează

de Dr. Rodica TĂNĂSESCU - ian. 28, 2011

   Societatea Naţională de Medicină a Familiei/Medicină Generală şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie îşi exprimă îngrijorarea şi nedumerirea faţă de afirmaţiile făcute de preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, cu privire la situaţia pacienţilor înscrişi pe listele medicilor de familie, după cum reiese dintr-un comunicat de presă din 24 ianuarie a.c. al celor două organizaţii, primit la redacţie. Reproducem, în cele de urmează, principalele pasaje din comunicatul amintit. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Un regim de teroare

de Dr. Doina MIHĂILĂ - iun. 11, 2010

   „Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicina Familiei constată cu îngrijorare instaurarea unui regim de teroare promovat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi susţinut de unele case de asigurări judeţene, în relaţia acestora cu medicii de familie. OUG nr. 36/2010 publicată în Monitorul Oficial la 12 mai 2010 modifică OUG nr. 158/2005 cu privire la concediile medicale, şi instituie, pe lângă restrângerea numărului de zile de concediu medical ce poate fi acordat de către medicii de familie, o serie de măsuri poliţieneşti de verificare atât a medicului prescriptor, cât şi a pacientului bolnav. Mai mult, aceste modificări trebuiau să fie cuprinse într-un act adiţional de modificare şi completare a convenţiei de eliberare de concedii medicale între cabinetele de medicină de familie şi casele de asigurări, lucru care nu s-a întâmplat, din vina caselor judeţene, ce nu au conceput documentele necesare.
 

Declaraţie de presă

de Dr. Doina MIHĂILĂ - iun. 4, 2010

    Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicina Familiei constată cu surprindere proferarea de acuzaţii nefondate şi injurii la adresa activităţii desfăşurate de cabinetele de Medicină de familie atât din partea presei, cât şi din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aceste interpretări tendenţioase şi utilizarea fragmentată a unor acte normative, duc la acuzaţii menite să producă disensiuni în relaţia medic – pacient şi disfuncţionalităţi în furnizarea de servicii medicale, într-un domeniu de interes social major. Faţă de informaţiile eronate şi trunchiate ce ajung la cunoştinţa cetăţenilor cu privire la aşa-zisele încasări „ilegale“ de taxe de către medicii de familie, dorim să clarificăm o serie de aspecte, numai prin raportare la cadrul legal în vigoare. (...)

 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe