Newsflash

Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU


Rezistenţa la antibiotice – o privire asupra României

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - nov. 26, 2021

România se clasează de câţiva ani pe primele locuri în Europa în ceea ce privește rezistenţa germenilor la antimicrobiene, după cum arată datele publicate de OMS și ECDC.

Conferința „Zilele medicale Dr. Mircia Iorga” are loc în decembrie

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - nov. 26, 2021

În perioada 9 – 11 decembrie 2021 va avea loc Conferința „Zilele medicale Dr. Mircia Iorga” – Medicul de familie - practician și manager.

Rezistenţa la antibiotice – de ieri până mâine

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - nov. 19, 2021

O trecere în revistă a articolelor medicale apărute în ultimii ani pe subiectul consumului de antibiotice arată o creștere îngrijorătoare, lucru care explică apariţia bacteriilor superrezistente.

Micuţa mea istorie personală

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - mai 21, 2021

Din fotografiile pe care le răscolesc câteodată, poza doctorului Danciu mă pune întotdeauna pe gânduri. Mi-am dorit să fiu și eu ca el, să știu multe, să ajut, să vindec oamenii bolnavi.

Vaccinarea anti-HPV, o lecţie din care trebuie să învăţăm

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - mai 8, 2020

Cantitatea uriașă de informaţii recente primite din spaţiul public și distorsionarea realităţii pe subiectul anului ne poate duce cu gândul la cum s-a ratat campania de vaccinare anti HPV.

Principii generale de recuperare a vaccinării la copil

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - iul. 19, 2019

O abordare nouă în rândul specialiștilor vizează personalizarea schemei de vaccinare în funcţie de situaţiile întâlnite în realitate: copii care nu s-au vaccinat din cauza unor contraindicaţii, a refuzului părinţilor sau a lipsei vaccinurilor.

Concluziile Conferinţei Naţionale de MF

de Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU - apr. 2, 2010

   Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti a organizat, în perioada 24–27 martie a.c., cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei. Manifestarea, devenită deja tradiţională, a fost găzduită de Palatul Copiilor din Bucureşti şi a reunit medici din întreaga ţară şi o semnificativă participare internaţională (în total, peste 1.900 de medici). S-au dezbătut teme fierbinţi, care au suscitat un interes deosebit: „Cine ne învaţă să ne educăm copii“, „Medicina de familie şi medicii tineri“, „Medicina de familie în rural şi zone izolate“. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe