Newsflash
Știri

Asistenta de laborator care a donat 60 l de sânge, cetăţean de onoare în Târgu Mureş

de L. Budin - mai 26 2023
Asistenta de laborator care a donat 60 l de sânge, cetăţean de onoare în Târgu Mureş

Consiliul Local Târgu Mureş a votat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului pentru opt personalităţi locale, între acestea regăsindu-se şi Camelia Vasilica Săbădean.

Asistenta de laborator a donat până acum 60 de litri de sânge, în 134 de donări.

Camelia Vasilica Săbădean este asistent principal de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi a devenit cunoscută în ţară după ce chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Times Square din New York, în semn de recunoştinţă pentru numărul mare de vieţi salvate, informează Agerpres.

A donat sânge pentru prima oară în luna octombrie 1988, la vârsta de 18 ani, fiind angajata Centrului de Transfuzii din Târgu Mureş, iar de atunci nu a încetat să doneze.

Din 1997, Municipiul Târgu Mureş decernează titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu Mureş” pentru a onora personalităţile marcante ale oraşului care, prin aportul lor, au contribuit la ridicarea prestigiului localităţii.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Camelia Vasilica Săbădean

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe