Newsflash
Știri

Aplicație de educație nutrițională pentru copii, unică în țară

de L. Budin - apr. 10 2024
Aplicație de educație nutrițională pentru copii, unică în țară

Un program digital unic în România îi învață pe copii, într-un mod interactiv și amuzant, cum să mănânce sănătos.

După primul an de pandemie COVID-19, Asociația Plan B a vrut să facă informațiile nutriționale accesibile tuturor copiilor, lansând Akademia Kinderland - singura aplicație de educație nutrițională în limba română. Programul digital îi învață pe micuți, într-un mod interactiv și amuzant, cum să mănânce variat. Totodată, îi sprijină pe adulți în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, se arată într-un comunicat. 

Pe lângă jocurile care îi învață despre nutriție, copiii explorează campusul virtual din aplicație și primesc sfaturi simple despre sustenabilitate și orașul verde. Jocurile super eroului K, precum Farfuria ideală sau Detectivul de zahăr, sunt disponibile pentru toți copiii din țară și din diaspora. 

Aplicația este parte a proiectului de educație nutrițională pentru copii derulat de Asociația Plan B în parteneriat cu Kaufland. În cadrul proiectului, mici cursanți află cum le afectează nutriția deficitară sănătatea și aspectul fizic, responsabile pentru încrederea în sine și comportamentul în viață, rezultatele la învățătură și perspectiva găsirii unui loc de muncă la maturitate. 

Inițial, proiectul s-a concretizat prin sesiuni de jocuri și demonstrații pentru copii și părinți. De patru ani, Akademia s-a transformat într-o Caravană pe timp de vară. Școala de nutriție pe roți a ajuns în piețe centrale din 26 de orașe.

În 2021, în cadrul proiectului, Asociația Plan B da publicității un sondaj cu rezultate îngrijorătoare: 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, iar jumătate dintre părinții le dau copiilor mezeluri și chipsuri. 

Asociația Plan B a fost înființată în 2016, cu scopul de a crea și implementa soluții concrete care să genereze o educație eficientă, de calitate și incluzivă, potrivită tuturor copiilor și tinerilor din România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe