Newsflash
Știri

Alte 1.101 persoane, vaccinate împotriva COVID-19. A fost raportată o reacție adversă

de Dorina Novac - dec. 28 2020
Alte 1.101 persoane, vaccinate împotriva COVID-19. A fost raportată o reacție adversă

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că luni au fost vaccinate 1.101 de persoane. Astfel, numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 2.066.

Potrivit sursei citate, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 2.066.

reactii adverse
Sursă imagine: Pixabay

În ceea ce privește reacțiile adverse validate în ultimele 24 de ore, a fost validată o reacție comună, minoră, de tip alergic.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacție adversă (disconfort local), în curs de validare.

„Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20:00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17:00 – 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, transmit autoritățile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe