Comisia Europeană a transmis ieri că a a aprobat adăugarea specialității tradiționale garantate „Sardeluță marinată”, din România.
„Sardeluța marinată” se obține prin marinarea șprotului (se pot obține astfel trei feluri diferite, în funcție de ingredientele utilizate la marinat) și apoi umplerea acestuia cu umplutura dorită. Prin adăugarea unui sos pe bază de vin, a uleiului de floarea-soarelui sau a uleiului de floarea-soarelui cu ardei iute peste șprotul marinat și aromatizarea acestuia cu diferite ingrediente, produsul dobândește gusturi distincte, cu calități organoleptice specifice, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
În mod tradițional se utilizează următoarele ingrediente pentru marinarea peștelui: sare fără iod, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea-soarelui, boia dulce, ardei iute, boabe de piper negru, frunze de dafin, piper întreg și semințe de coriandru.
Denumirea produsului („sardeluță marinată”) indică specificitatea materiei prime – șprotul cu cap și eviscerat – și metoda de preparare (marinarea). Această nouă denumire se va adăuga pe lista celor 3.617 produse deja protejate disponibile în baza de date eAmbrosia, se mai arată în comunicat.
Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/sardines-en-escabeche-pickled-bowl-tasty-2396001831
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe