Newsflash
Știri

200 de centre comunitare integrate vor beneficia de finanţare nerambursabilă

de Dorina Novac - nov. 3 2022
200 de centre comunitare integrate vor beneficia de finanţare nerambursabilă

Ministerul Sănătății a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanțare nerambursabilă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Aceste obiective de investiții vor include construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea centrelor comunitare integrate.

centre comunitare

Potrivit Ministerului Sănătății, o listă de rezervă include alte 100 de obiective similare care vor fi finanțate, în cazul în care nu va fi atins plafonul de buget al programului.

Citește și: Planul național de prevenire și combatere a cancerului, promulgat

Până la data de 15 decembrie pot fi depuse cererile de finanțare, urmând ca până la 30 decembrie să fie semnate contractele cu beneficiarii.

„Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a întâlnit miercuri, 2 noiembrie, cu primarii unor comune din județul Botoșani (...) pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea rapidă a acestor proiecte. În aceste localități există mai multe cabinete de medicină de familie care s-au înscris în programul de reabilitare și dotare a acestui tip de investiții”, se arată într-un comunicat.

Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistență medicală de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile, pentru că acestea reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc.

Investiția pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro, iar pentru medicina de familie, 180.000.000 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe