Newsflash
Internaționale

„Otravă în fiecare fum”

de Dr. Mariana MINEA - iun. 9 2023
„Otravă în fiecare fum”

Canada va deveni curând prima ţară care va plasa mesaje de atenţionare pe fiecare ţigară. Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 august.

Mesajele vor fi scrise în engleză și franceză. Câteva exemple: „Otravă în fiecare fum” (en.: „Poison in every puff”), „Fumul de tutun dăunează copiilor” și „Ţigările provoacă impotenţă”.

„Acest pas îndrăzneţ va face ca avertizările legate de sănătate să nu poată fi evitate”, a spus Carolyne Bennett, ministrul canadian al Sănătăţii psihice și Adicţiilor, citată de Associated Press.

Autorităţile speră ca prin această strategie să scadă consumul de tutun sub 5% până în anul 2035. În 2021, Canada a devenit prima ţară care a solicitat companiilor de tutun să includă atenţionări grafice pe exteriorul pachetelor de ţigări.


Notă autor:

https://apnews.com/article/canada-cigarette-warnings-62c34dadf615642d7655c2e8f5e5e635

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe