Newsflash

Între ghilimele

de - iul. 3 2015
Între ghilimele

Mare dezbatere mare, la Parlament. Politicieni, responsabili din sănătatea publică, oficiali de rangul doi din zona executivă, medici şi ong-işti. Unii cu conflicte de interese cât casa. Subiectul: vaccinarea copiilor. Mai exact, nevaccinarea copiilor. Se caută soluţii. Toată lumea se avântă în consideraţii despre ce ar fi de făcut. Idei năstruşnice amestecate cu idei decente. Cele mai bune lucruri sunt inevitabil cele pe care ar trebui să le facă alţii. Dacă ăştia ne sunt responsabilii, e bine să ne pregătim sufleteşte pentru noi şi noi epidemii. (A. M.)

 

Din epidemiologia practică. Unii specialişti afirmă că varicela, după erupţie, este contagioasă doar în stadiul de veziculă (o săptămână), iar alţii că este transmisibilă şi în cel de crustă (două săptămâni). Poate nu ştiaţi asta. Acum ştiţi.(M. G. C.)
 

Un spam primit la redacţie ne invită în tabăra de detoxifiere şi nutriţie energetică (sic!). Probabil că asta-i strategia: intoxici oamenii cu mesaje nesolicitate, după care te oferi să-i „detoxifici“ (ce-o însemna asta?) pentru doar 2.500 de lei, în numai cinci zile. Florentina Gionea, cea care semnează mesajul, şi-a trecut în CV-ul de pe LinkedIn: jurnalist în campanii electorale (2009–2012) prezidenţiale (Sorin Oprescu) şi locale (Cristian Poteraş). Deci asta se întâmplă cu mercenarii angajaţi în presă, devin treinări, coăci şi spicări motivaţionali. De ăştia cine ne detoxifică? (A. M.)

 

Dacă Nicu Bănicioiu are o calitate evidentă, aceea este consecvenţa prin care ţese o perdea de protecţie din intenţii bune: un birou „mama şi copilul“, educaţie sexuală în şcoli, o sută de lei pentru leafa doctorilor, spitalul cu două viteze de finanţare. Nu o să mai poată lumea respira de atâtea intenţii bune! (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe