Newsflash
Știri

Întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale la Institutul „Mina Minovici”

de Dorina Novac - sept. 5 2022
Întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale la Institutul „Mina Minovici”

În urma verificării activității INML „Mina Minovici” s-a constat existența unor întârzieri considerabile în soluționarea lucrărilor medico-legale, a precizat Ministerul Sănătății.

În urma dispoziției ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în perioada 25-27 iulie o echipă de control a Ministerului Sănătății a efectuat verificări la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

Institutul-de-medicina-legala-Mina-Minovici

„În urma verificării activității INML „Mina Minovici” s-a constat existența unor întârzieri considerabile în soluționarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acțiunii corpului de control, conducerea instituției a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârșitul anului 2022”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Citește și: Doctor honoris causa pentru medicină legală

Potrivit sursei citate, corpul de control al ministrului Sănătății a constat existența unei stări tensionate între angajații INML „Mina Minovici”.

Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relațiile de comunicare firești între angajații instituției, pentru a putea răspunde obligațiilor legale ce-i revin.

„În urma verificării echipei de control s-a constat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncțional, din cauza lipsei de personal. Ministerul Sănătății a cerut reluarea imediată a activității sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală”, transmite Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe