Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

În ce condiții se va desfășura Loteria de vaccinare în România

de Florentina Ionescu - sept. 21 2021
În ce condiții se va desfășura Loteria de vaccinare în România

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a semnat ieri după-amiază un ordin privind condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare și stabilirea atribuțiilor instituțiilor implicate.

Este vorba despre un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Anteprenoriatului și Turismului.

loterie de vaccinare anti covid-19 ordin semnat

Conform documentului, Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza codului numeric personal (CNP) și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 – 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică sau vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

 • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână,
 • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună,
 • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Valoarea premiilor

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

 • 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10.000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300 000 lei);
 • 3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luniîn valoare de 100.000 lei);
 • 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500.000 lei, respectiv 1.000.000lei.

Patru șanse de câștig 

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea patru șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga patru premii: un premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, un premiu de 300.000 lei, un premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Sumele virate către Compania Națională „Loteria Română” - S.A., necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare, vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.


Notă autor:

Sursa foto: Alejandro Garay de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe