Newsflash
Internaționale

În căutarea originii virusului SARS-CoV-2

de Dr. Mariana MINEA - mar. 3 2023
În căutarea originii virusului SARS-CoV-2

Departamentul de Energie al Statelor Unite a concluzionat, pe baza unui raport confidenţia , că versiunea ca pandemia de COVID-19 să fi fost urmarea scăpării accidentale a virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator este cea mai probabilă

     În 2021, FBI anunţa că această variantă este probabilă. FBI are printre angajaţi microbiologi, imunologi și alţi specialiști și este susţinut de National Bioforensic Analysis Center. Reprezentanţii Departamentului de Energie au declarat acum că au motive diferite de ale specialiștilor FBI pentru a trage aceeași concluzie. Însă nu au oferit mai multe detalii ziariștilor de la The Wall Street Journal privind conţinutul acestui raport.

        Pe tema originii SARS-CoV-2, lumea știinţifică s-a împărţit în două „tabere”, ambele cu puncte de vedere argumentate. De exemplu, o discuţie a fost generată de prezenţa unui situs de clivaj al furinei (FCS) la nivelul SARS-CoV-2, o endoprotează care îi crește patogenicitatea și transmisibilitatea comparativ cu SARS-CoV-1. Autorii unui articol publicat în luna mai a.c. în Proceedings of National Academy of Sciences scriau că acest FCS poate fi rezultatul unei evoluţii naturale ori poate fi rezultatul unui experiment de laborator. Ei adăugau că inserarea unui astfel de FCS a fost scopul specific al unui proiect propus în 2018 de o echipă creată în urma unui parteneriat dintre Eco Health Alliance (SUA), Institutul de Virusologie din Wuhan (China) și Universitatea din Carolina de Nord (SUA).

 


Notă autor:

https://www.wsj.com/articles/covid-origin-china-lab-leak-807b7b0a
https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2202769119
https://theintercept.com/2022/05/19/covid-lab-leak-evidence-jeffrey-sachs/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe