Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Every day is IBD Day” are loc în perioada 19-24 mai, la Craiova

de Magdalena Tănăsescu - mai 20 2024
„Every day is IBD Day” are loc în perioada 19-24 mai, la Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova organizează, în perioada 19-24 mai, Săptămâna de conștientizare a bolilor inflamatorii intestinale: „Every day is IBD Day”.

Clădirile UMF Craiova sunt luminate începând de duminică, 19 mai a.c., în violet, culoarea care simbolizează acest spectru de afecțiuni. 

 

„Bolile intestinale inflamatorii înseamnă apariția unei inflamații la nivelul peretelui intestinal. Fenomenul poate debuta la orice vârstă, însă mai frecvent acest lucru se întâmplă la persoane aflate în jurul vârstei de 15-35 de ani și jurul vârstei de 55-65 ani. Bolile intestinale inflamatorii sunt boli extrem de complexe, a căror apariție implică moștenirea genetică, microbiomul, dar și funcțiile autoimune”, se menționeză într-un comunicat al universității. 

 

Pe parcursul acestei săptămâni se vor organiza mai multe workshopuri, destinate specialiștilor, studenților, dar și pacienților. De asemenea, vor fi publicate mai multe podcasturi realizate în special cu lideri de opinie din rândul pacienților, în așa fel încât să fie sprijinită constituirea comunităților, dar și fluidizarea informațională.

 

UMF Craiova deține un centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale (IBD-UMFCv), care oferă și îmbunătățește accesul persoanelor cu această patologie la specialiști în gastroenterologie și domeniile conexe. Totodată, asigură un diagnostic și tratament individualizat și bazat pe experiența proprie și ghidurile de specialitate în vigoare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe