Newsflash
Cultură Știri

„Elixirul Dragostei” – atelier de Dragobete la Muzeul Farmaciei Cluj-Napoca

de L. Budin - feb. 23 2024
„Elixirul Dragostei” – atelier de Dragobete la Muzeul Farmaciei Cluj-Napoca

Vizitatorii vor învăța să prepare, cu ingrediente autentice și cu tehnici farmaceutice tradiționale, cadoul perfect pentru persoana iubită.

În prima lună după redeschidere, Muzeul Farmaciei a atras un număr impresionant de vizitatori și pregătește o gamă variată de evenimente speciale, pentru a aduce comunitatea mai aproape de istoria și importanța sănătății, se arată într-un comunicat.

Suntem profund impresionați de numărul mare de vizitatori. Acesta confirmă interesul și aprecierea pentru patrimoniul nostru și ne motivează să continuăm să oferim experiențe educative de calitate.” afirmă dr. Felix Marcu, manager al MNIT.

Situată în Casă istorică Hintz, Muzeul Farmaciei oferă o fereastră spre trecutul farmaceutic și medical al Transilvaniei. După o recentă renovare, clădirea își dezvăluie straturile istorice, de la ruine romane și fundații medievale, la picturi murale de secol XVIII și intervenții recente, într-un spațiu unde vizitatorii pot explora evoluția farmaciei și medicinei. 

Muzeul găzduiește o colecție remarcabilă de peste 7.000 de artefacte originale, variind de la echipamente medicale istorice, la recipiente și manuscrise de mare valoare. Vizitatorii au ocazia să parcurgă galeriile muzeului, unde pot admira nu doar instrumentarul medical de altădată, dar și alte obiecte valoroase ce oglindesc schimbările în percepția despre sănătate și tratamentul bolilor de-a lungul timpului.

Instituția a pregătit și o serie de evenimente speciale pentru viitorul apropiat, având ca scop implicarea și educația publicului în ceea ce privește istoria sănătății. 

În luna martie, vom anunța cele trei tipuri de ateliere interactive, care se adresează în principal școlilor, pentru programele Școala Altfel și Săptămâna Verde, dar le sunt deschise și celorlalți vizitatori, în grupuri de 10-15 persoane”, a spus Ana-Maria Gruia, muzeograf în cadrul Muzeului Farmaciei.

Se vor organiza și evenimente tematice: atelierul „Elixirul Dragostei” pe 24 februarie, „Ziua Internațională a Sănătății” pe 7 aprilie, „Ziua Prevenirii Abuzului de Droguri” pe 26 iunie, „Ziua Internațională a Imunizării” pe 10 noiembrie. 

Sâmbătă, 24 februarie, de Dragobete, cei care plătesc un bilet au acces și la Muzeul Farmaciei, și la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, se mai arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. Între orele 10.00-14.00, se organizează atelierul „Elixirul Dragostei”: vizitatorii vor învăța să prepare, cu ingrediente autentice și cu tehnici farmaceutice tradiționale, cadoul perfect pentru persoana iubită. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Muzeul Farmaciei Cluj - MNIT

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe