Newsflash
Știri

Workshop despre accesul produselor agroalimentare româneşti pe piaţa din Japonia

de L. Budin - oct. 18 2022
Workshop despre accesul produselor agroalimentare româneşti pe piaţa din Japonia

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca găzduiește în premieră evenimentul „Aspecte privind accesul produselor agroalimentare româneşti pe piaţa din Japonia”.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, împreună cu Enterprise Europe Network, prin EU-Japan Centre for Industrial Cooperation şi INOE 2000 filiala ICIA Cluj-Napoca, Departamentul Centru de Transfer Tehnologic CENTI, anunţă organizarea worshopului „Aspecte privind accesul produselor agroalimentare romaneşti pe piaţa din Japonia”.

usamv-cj

Având numeroase teme de interes şi prezentări de produse, atelierul va avea loc miercuri, 19 octombrie 2022, începând cu ora 9.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat.

Ne bucurăm să fim gazda unui eveniment de anvergură destinat domeniului agroalimentar şi care va reuni participanţi direct interesaţi cu privire la accesul produselor româneşti pe piaţa japoneză. Universitatea noastră, prin direcţiile de abordare şi propriul exemplu antreprenorial, îşi doreşte promovarea rezultatelor din activitatea de cercetare-dezvoltare a produselor româneşti”, a declarat prof. dr. Dan Vodnar, USAMV Cluj-Napoca.

Universitatea va prezenta produse provenite din fermele şi staţiunile proprii: brânzeturi bio, ulei de floarea soarelui presat la rece, mezeluri, patiserii şi vinuri.

Workshopul, care se adresează IMM-urilor din Macroregiunea 1, active în domeniul agroalimentar, reprezintă o oportunitate deosebită pentru a afla informaţii concrete cu privire la exportul/ accesul produselor agroalimentare romaneşti pe piaţa japoneză (inclusiv modalităţi de export în Japonia, marketing, distribuţie şi vânzări, expoziţii şi târguri comerciale, identificare de parteneri de afaceri etc.), se subliniază în comunicat.

În atenţia participanţilor vor fi aduse şi informaţii utile privind modul de comunicare virtuală şi practicile de afaceri specifice firmelor japoneze, caracteristicile generale ale pieţei agroalimentare japoneze, exportul de produse agroalimentare în Japonia sau cultura de afaceri japoneză.

Prezentările din cadrul workshop-ului vor avea loc în limba engleză şi se înscriu în programul de activităţi promovat de consorţiul BISNet Transylvania, fiind susţinut de către Comisia Europeană - Consiliul European pentru Inovare şi Agenţia Executivă pentru IMM-uri (EISMEA), prin programul Single Market Programme (SMP), se precizează în document.

USAMV Cluj-Napoca: Facultatea de Medicină Veterinară aniversează 60 de ani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe