Newsflash
Internaționale

Wimbledon: afirmații grave, după ce doi tenismeni cu COVID s-au retras

de L. Budin - iun. 29 2022
Wimbledon: afirmații grave, după ce doi tenismeni cu COVID s-au retras

La Wimbledon s-au anunțat primele două retrageri din competiție ale unor jucători testați pozitiv pentru COVID-19. Vestea a dus la dezvăluiri privind cazuri de infectări la Roland-Garros.

Tenismenii Marin Cilic (Croația) și Matteo Berrettini (Italia) s-au retras de la Wimbledon după ce au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, arată publicația Paris-Normandie, preluând o știre AFP.

tenis

În acest context, jucătoarea franceză Alizé Cornet a făcut o afirmație gravă, arătând că au fost cazuri de COVID „disimulate” și la Roland-Garros.

La Roland-Garros a fost adevărată epidemie de COVID, însă nimeni n-a zis nimic”, a spus jucătoarea, după ce s-a calificat în al doilea tur la Wimbledon.

Alizé Cornet, jucătoarea numărul 1 din Franța și numărul 37 mondial, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibile noi cazuri de infectare. S-a arătat însă împotriva instituirii unui eventual protocol sanitar la Wimbledon, argumentând că „de acum încolo, virusul face parte din viețile noastre și trebuie să ne obișnuim cu asta”.

Conform unei surse apropiate de Marele Șlem și contactată de AFP, trei cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în cursul ediției 2022.

Federația franceză de tenis (FFT), care organizează competiția Roland-Garros, a reamintit că, în virtutea ordinelor guvernamentale care se aplică în acest moment, certificatul sanitar nu mai este solicitat. FFT nu este în măsură să oblige jucătorii să se testeze în momentul turneului. Totuși, dacă un jucător este testat pozitiv, trebuie să se retragă, a precizat federația.

Conform eurosport.ro, la Wimbledon ar putea apărea și alte retrageri, având în vedere că Marin Cilic s-a antrenat cu Novak Djokovic, iar Berrettini, cu Rafael Nadal.

Avram Iancu înoată 12 ore fără oprire pentru copiii cu dizabilități

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe