Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu: Sunt 1.567 de paturi ATI care corespund tuturor normelor

de Dorina Novac - mar. 31 2021
Vlad Voiculescu: Sunt 1.567 de paturi ATI care corespund tuturor normelor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că sunt 1.567 de paturi de terapie intensivă care corespund tuturor normelor.

Vlad Voiculescu a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă nu ar exista restricţii vizavi de resursa umană, numărul acestora ar fi mult mai mare.

paturi ATI

„1.567 sunt paturile de ATI care corespund tuturor normelor. Asta înseamnă că au şi personal. Altfel, numărul de paturi pe care le-am putea amenaja dacă nu am avea restricţii vizavi de resursa umană, vă asigur că ar fi mult mai mare”, a subliniat ministrul Sănătății, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta a vorbit și despre frecvenţa cu care paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, zilnic.

„Se lucrează în fiecare zi, suntem aproape de numărul 1.600, dar este pur şi simplu un număr. Încercăm să facem şi mai mult decât atât. Ce pot să vă spun este că în fiecare zi, dacă 10 paturi sunt disponibile astăzi în Bucureşti, acele 10 paturi vor fi ocupate, cel mai probabil în următoarea jumătate de zi”, a adăugat Voiculescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe