Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză

de Dorina Novac - oct. 7 2021
Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, s-a imunizat, joi, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, cu a treia doză de vaccin anti-COVID.

Valeriu Gheorgita doza 3

„Astăzi avem peste 258.000 de persoane care au primit doza de rapel, majoritatea, peste jumătate, sunt persoane vulnerabile, peste un sfert sunt persoane din sectorul medico-sanitar. Doza trei este ferm recomandată persoanelor vulnerabile - cei vârstnici, cei cu afecţiuni cronice, cei cu risc mare de infectare, cum este personalul medical, personalul din învăţământ”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Medicul militar a subliniat că oamenii trebuie să acorde încredere personalului medical. De asemenea, a menționat că varianta Delta are o capacitate extraordinară de a genera mii şi mii de cazuri noi în fiecare zi.

„Doar prin vaccinare în momentul de faţă putem să salvăm vieţi şi putem să contribuim activ la acest efort al societăţii noastre de a lupta cu pandemie. (...) Astăzi riscul de infectare este foarte mare. Riscul de infectare este crescut, aşa încât decizia de a nu îmi vaccina, de pildă, copilul de peste 12 ani de teama unor reacţii adverse nu este una suficient de întemeiată ţinând cont că boala în sine este mult mai complicată ca evoluţie şi ca potenţiale sechele pe termen lung, inclusiv acele riscuri de complicaţii cardiace de care ştim că majoritatea tinerilor se tem tocmai pentru că a fost deschis acel semnal de siguranţă”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe