Newsflash
Internaționale

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

de L. Budin - nov. 4 2022
Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită, în contextul unei epidemii puternice, care afectează mai mult ţări europene.

Anunțul a fost făcut de companiile farmaceutice AstraZeneca şi Sanofi, producătoare ale medicamentului, informează AFP și Agerpres.

bebe-bronsiolita

Comisia europeană a aprobat acest tratament „pentru prevenirea infecţiilor cu virusul respirator sinciţial (VRS) la bebeluşi”, a precizat grupul francez Sanofi într-un comunicat.

Deocamdată nu există un vaccin împotriva acestei boli, aflată în prezent la originea unei epidemii de o amploare fără precedent în ultimii ani în Franţa şi în alte ţări europene.

Nirsevimab, comercializat sub denumirea Beyfortus, împiedică declanșarea bronşiolitei. E un tratament pe bază de anticorpi de sinteză care furnizează organismului în mod direct armele pentru lupta împotriva bolii.

Autorizarea acestui tratament marchează o premieră importantă în lupta pentru combaterea bronşiolitei, chiar dacă nu va fi distribuit suficient de rapid pentru a influenţa epidemia din acest sezon.

Beyfortus va fi disponibil pentru sezonul 2023 de bronşiolită, a precizat Sanofi.

Este primul medicament capabil să prevină formele grave de boală în rândul bebeluşilor. Un alt tratament preventiv, produs de AstraZeneca, există deja, dar este indicat doar pentru copiii cu risc sau prematuri.

Alte tratamente urmează să fie apară pe piață. Circa 30 de tratamente - vaccinuri sau anticorpi monoclonali – se află în prezent în faza de studiu clinic, potrivit unei informări publicate în vara aceasta de Lancet Infectious Diseases.

Și compania americană Pfizer a anunţat rezultate pozitive pentru un vaccin anti-VRS.

Celule cerebrale umane implantate la șoareci ajută la studiul tulburărilor psihice

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe