Newsflash
Știri

UNICEF: bunuri de primă necesitate livrate cadrelor medicale din România, în 2022

de Dorina Novac - feb. 15 2023
UNICEF: bunuri de primă necesitate livrate cadrelor medicale din România, în 2022

În ultimul an, UNICEF a furnizat zeci de mii de bunuri de primă necesitate copiilor și familiilor vulnerabile, comunităților locale și cadrelor medicale din România.

Acestea au fost furnizate atât în cadrul răspunsului la situația de urgență din Ucraina, cât și pentru îndeplinirea angajamentelor UNICEF România față de guvern și față de populația vulnerabilă. Valoarea bunurilor livrate este de peste trei milioane de dolari.

UNICEF

„Numărul mare de copii și de familii care au fugit din calea războiului din Ucraina ajungând pe teritoriul României în anul 2022 a determinat UNICEF să asigure un flux continuu de provizii de urgență pentru persoanele cele mai vulnerabile, inclusiv: kituri cu produse de igienă, materiale școlare, îmbrăcăminte, echipamente sanitare și materiale informative”, transmit reprezentanții UNICEF România.

Citește și: Zeci de mii de ucraineni au beneficiat de asistenţă medicală în România

De asemenea, UNICEF a furnizat echipamente individuale de protecție – mănuși, combinezoane, viziere, halate de unică folosință și măști – instituțiilor medicale și partenerilor din întreaga țară, precum direcțiilor de asistență socială, primăriilor și comunităților în care există centre comunitare integrate.

„UNICEF se angajează să continue să lucreze neîncetat pentru ca familiile și copiii vulnerabili să aibă acces la servicii esențiale și pentru ca drepturile lor să fie respectate. Alături de partenerii săi, UNICEF s-a mobilizat încă de la începutul crizei refugiaților, în februarie, pentru a ajuta copiii aflați în dificultate. Livrările pe care le-am realizat au necesitat eforturi logistice importante nu doar din partea Reprezentanței UNICEF în România și a Diviziei Globale de Aprovizionare din cadrul UNICEF, ci și din partea furnizorilor din întreaga lume și a numeroșilor parteneri. Vom depune toate eforturile pentru ca acești copii vulnerabili să-și poată continua educația, să aibă haine călduroase, să aibă parte de condiții de igienă oriunde și oricând au nevoie”, a declarat Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România.

Obiectivul general al programului de țară implementat de UNICEF în România este asigurarea incluziunii sociale a tuturor copiilor prin intermediul unor sisteme de sănătate, de educație și de protecție a copilului accesibile, echitabile, coordonate și de calitate – servicii de care au nevoie copiii și părinții – și prin norme sociale care să asigure protecție.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe