Newsflash
Internaționale

Un test portabil pentru detectarea COVID-19, dezvoltat în SUA

de Florentina Ionescu - apr. 2 2020
Un test portabil pentru detectarea COVID-19, dezvoltat în SUA

Un laborator din SUA a dezvăluit că a conceput un aparat de testare portabil care poate arăta în doar 5 minute dacă o persoană are COVID-19, potrivit medicalxpress.com.

coronavirus-test-rapid

Reprezentanții Abbott Laboratories au declarat că FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) a acordat o autorizație de urgență, pentru a începe să facă acest test disponibil pentru profesioniștii din domeniul sănătății cât mai repede.

Testul folosește o tehnologie moleculară și arată rezultatele negative într-un interval de 13 minute. Totodată, reprezentanții laboratorului american spun că un test molecular portabil care oferă rezultate în doar câteva minute este un aliat la paleta largă de soluții de diagnostic necesare pentru a combate virusul SARS-CoV-2.

Pentru că testul are dimensiuni mici, asta înseamnă că el poate fi instalat în afara „celor patru pereți tradiționali ai unui spital”. Testul nu a fost încă aprobat de FDA, ci a fost doar autorizat pentru a fi folosit de urgență, de către laboratoarele aprobate și de către furnizorii de servicii de sănătate, a transmis compania care produce acest test, conform sursei citate.

Cei care îl produc spun că este cel mai rapid test molecular disponibil, pentru a detecta noul coronavirus: oferă rezultate pozitive în 5 minute, iar rezultatele negative sunt oferite în 13 minute. Ceea ce îl face atât de diferit de alte teste este locul în care poate fi folosit: în afara pereților tradiționali ai unui spital, cum ar fi în cabinetul unuin medic sau în unitățile sanitare care oferă îngrijiri de urgență. Acest dispozitiv de testare cântărește aproape 2 kilograme și are dimensiunea unui mic prăjitor de pîine, care poate fi folosit în diverse locuri.

Tocmai pentru că are dimensiuni mici, poate fi folosit în locuri mai puțin tradiționale, iar specialiștii pot primi rezultatele în decurs de minute.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe