Newsflash
Știri

Un ortoped român, în Comitetul pentru artroplastia de genunchi ISAKOS

de L. Budin - iun. 20 2023
Un ortoped român, în Comitetul pentru artroplastia de genunchi ISAKOS

Șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul SCJU Târgu Mureş e primul ortoped din România acceptat ca membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS.

Dr. Tiberiu Băţagă e primul ortoped român care a devenit membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, care se desfăşoară la Boston, SUA.

Am fost invitat să primesc mandatul de membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS 2023-2025, într-o companie extrem de selectă, la Boston. Mi-au transmis că sunt primul ortoped român care a fost acceptat. Sper să fiu un bun deschizător de drumuri”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Tiberiu Băţagă.

Congresul ISAKOS este considerat una dintre cele mai importante întâlniri internaţionale ale specialiştilor în ortopedie, care oferă participanţilor o oportunitate unică de a împărtăși, discuta şi învăţa cele mai recente progrese în artroscopie, chirurgia genunchiului şi medicina sportivă. Oferă o varietate de tehnici chirurgicale noi şi de ultimă generaţie şi abordări ale managementului clinic, combinate cu o prezentare generală a controverselor actuale în practica ortopedică.

Prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă anunţa, în luna mai, la deschiderea Cursului Internaţional de Ortopedie pe care îl organizează la Târgu Mureş de opt ani, că ortopedia mureşeană a primit recunoaştere din partea a două entităţi mondiale ESSKA şi ICRS, urmând ca în luna iunie să înceapă acreditarea ISAKOS.

Cursul Internaţional de Ortopedie de la Târgu Mureş este sub patronajul a două dintre principale le societăţii internaţionale care se ocupă de chirurgia genunchiului şi prezervarea cartilajului, şi anume ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului şi Artroscopie) şi ICRS (Societatea Internaţională pentru Regenerarea Cartilajelor şi Prezervarea Articulaţiilor). Aceste societăţi au acreditat Târgu Mureş ca centru de training (...) şi urmează ca în luna iunie, în Statele Unite, în momentul în care voi fi acceptat în cadrul Societăţii Internaţionale de Chirurgie a Genunchiului şi ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine), acest for va începe procesul de acreditare”, declara dr. Tiberiu Băţagă. 

 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe