Newsflash
Știri

UMFCD colaborează cu Inspectoratul Școlar al Bucureștiului pentru sănătatea orală a copiilor

de Florentina Ionescu - iul. 19 2022
UMFCD colaborează cu Inspectoratul Școlar al Bucureștiului pentru sănătatea orală a copiilor

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a semnat un protocol de colaborare cu unul dintre inspectorii școlari generali ai Bucureștiului.

Astăzi, 19 iulie 2022, prof. dr. Viorel Jinga, rector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a semnat un protocol de colaborare cu Vlad Florentin Drinceanu, inspector școlar general al Municipiului București. 

viorel jinga semnare acord colaborare sanatatea orala a copiilor

Scopul protocolului constă în implementarea Metodologiei privind Supravegherea și Monitorizarea Stării de Sănătate Orală a Copiilor în Școli, elaborată și aprobată în baza unui acord de colaborare semnat între Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Institutul Național de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Stomatologi București și Liga Studenților la Medicină Dentară București, se arată pe o rețea socială.

Proiectul face parte din „Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate” - „Supravegherea și Monitorizarea Stării de Sănătate Orală în Școli” și are ca obiective colaborarea în vederea identificării nevoilor de sănătate orală, cunoștințelor, atitudinilor și practicilor populației în domeniul determinanților sociali ai sănătății și prevenirii bolilor care afectează sănătatea orală pentru populația școlară cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, pentru a formula și promova politici de sănătate publică pentru prevenirea bolilor care afectează sănătatea orală.

Această colaborare reprezintă un punct de pornire în ceea ce privește dezvoltarea acestui proiect, dar și altor proiecte viitoare, se arată pe pagina oficială a UMF „Carol Davila”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe