Newsflash
Știri

UMF Craiova și UMF „Carol Davila” se alătură Săptămânii Europene a Testării

de L. Budin - mai 16 2023
UMF Craiova și UMF „Carol Davila” se alătură Săptămânii Europene a Testării

Campania comună, lansată de cele două universități, atrage atenția asupra faptului că testarea sângelui donat este un pas înainte în depistarea precoce a infecțiilor virale, astfel că o testare la donare poate salva două vieți.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București lansează campania „#Salvează o viață! #Salvează-ți viața!”, se arată într-un comunicat. 

Prezentarea la un centru de donare de sânge poate salva o viață și poate salva chiar viața donatorului. Campania (15 mai – 5 iunie) este dedicată populației din Oltenia și Muntenia și este o intensificare a eforturilor de testare, dar și de conștientizare a importanței și beneficiilor depistării precoce a VHC, odată cu donarea de sânge. 

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat importanței donării de sânge și a testării rapide cu privire la infecția cu virusul hepatitei C - infecție asimptomatică cu risc major de apariție a cirozei și a cancerului hepatic. 

Coordonatorii proiectului sunt prof. univ. dr. Dan Gheonea - rector UMF Craiova și prof. univ. dr. Viorel Jinga - rector UMF „Carol Davila” București. 

Cele două universități se alătură în felul acesta și campaniei europene - Săptămâna Europeană a Testării.  

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a mai desfășurat proiecte ample de susținere a educației sanitare în comunitatea arondată centrului nostru universitar cu privire la hepatita C, infecția cu HPV și prevenția cancerului colorectal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe