Newsflash
Știri

Testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Clinicii AIS

de Florentina Ionescu - apr. 27 2023
Testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Clinicii AIS

AIS Clinics & Hospital, în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și COPAC, organizează în 6 mai un eveniment gratuit de testare.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 6 mai a.c. Este vorba despre testare gratuită pentru cancerul colorectal. El are loc la sediul clinicii din Șoseaua Alexandriei, nr.144, sector 5, București, în intervalul orar 10:00-14:00.

Acțiunea se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50-74 ani și cu domiciliul/reședința în București/Ilfov, se arată pe site-ul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

Din cadrul Clinicii AIS vor participa dr. Mariana Bertea, dr. Natalia Zarjitchi și dr. Alice Pătru. 

colorectal

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Acesta este neinvaziv și se recoltează acasă.

Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

După ce vă înscrieți completând formularul de aici, un membru al echipei vă va contacta și vă va oferi toate detaliile legate de testare. Puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa clinicii îl va contacta și oferi toate informațiile despre testare. 

Ce e de făcut dacă rezultatul testului este pozitiv 

În cazul unui test pozitiv puteți beneficia de investigații suplimentare gratuite. Astfel, puteți beneficia de colonoscopie, ce va fi efectuată în mod gratuit la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” de către medici specialiști gastroenterologi. Colonoscopia se realizează cu sedare pentru un grad de confort cât mai ridicat și numai cu acordul pacientului.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul Universitar Militar Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Pentru mai multe informații referitoare la acest eveniment, puteți suna la 0773.897.239 (în intervalul 08:00-16:00).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe