Newsflash
Știri

Spitalul Regional Iași, cu un pas mai aproape de construcție

de Cristina GHIOCA - dec. 6 2019
Spitalul Regional Iași, cu un pas mai aproape de construcție

Ministerul Sănătății a lansat vineri, 6 decembrie, procedura de achiziție a serviciilor de proiectare pentru construcția Spitalului Regional Iași. Cei interesați își pot depune candidaturile până la data de 31 ianuarie 2020.

intrare spitalCâștigătorii licitației au termen 1 an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, iar ulterior se va demara procedura de licitație și  construcția efectivă a spitalului, a explicat ministrul Sănătății, Victor Costache: „ Proiectul Spitalului Regional Iași este cel mai avansat. Practic, astăzi am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a viitoarei unități spitalicești.”.

Totodată, reprezentanții ministerului pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj  și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție.

Cele trei spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice după cum urmează: Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială; Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară; Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centru pentru articulații, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie și traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă; Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie; Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv departament pediatric), radioterapie, chimioterapie și medicină nucleară (Spitalul Regional Craiova).

Potrivit reprezentanților ministerului, spitalul din Iași va avea 850 de paturi, cel din Cluj-Napoca  849 de paturi, iar cel din Craiova 807 paturi. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate. Proiectele pentru cele trei spitale regionale au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, semnarea contractelor de finanțare fiind preconizată pentru luna februarie a anului următor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe